Спомен от моето детство през горещите летни дни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
джанки към 1 кг
захар 300 г
вода 1,5 л
индрише 2 бр.листенца
лимон 1 бр.
кубчета лед
ПРИГОТВЯНЕ:
Джанките се измиват и почистват от дръжки и костилки.
Слагат се в тенджера и се заливат с вода.
Прибавя се захар и индрише.
Вари се около 30 минути,
след което се маха от котлона.
Оставя се в хладилник, а на другия ден се отстранява
плода, който си го хапвам.
Така и цветът на сиропа става по ярък.
Сиропът се прецежда в кана, добавят се кубчета
лед и лимонови резени и е готов за консумация.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар