Обичате ли макарони на фурна? Ние да!
Само че нашите са кус кус😊.
Остана част от сварения кус кус и нали нищо не
се хвърля, решихме да ги изпечем като макарони на фурна.
Стана лесно с рецептата на Валерия Христова,
която приготвя макароните в еър фрайър.
ПРОДУКТИ:
макарони /КУС КУС/ около 100 г
/моите са малко повече/
прясно мляко 200 мл
захар 60 г
яйца 2 бр.
масло 25 г
ванилия 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Да спомена само, че кус куса е едър,
приготвен с яйца, както у нас едно време юфката,
закупен е от Турция.
Макароните /кук кус/ се сваряват и се
отцеждат от водата.
Разпределят се в купички.
Яйцата се разбиват.
Маслото и захарта се добавят към прясното мляко.
Сместа се слага на слаб котлон, за кратко
за да се разтопят маслото и захарта.
След това се изсипва при яйцата и се разбърква.
С така приготвената смес се заливат макароните
/кус кус/ в купичките.
Те се подреждат в еър фрайър и се пекат
на програма bake, за 5 минути, на 185 градуса,
след което градусите се намалят,
на 180 и още 15 минути се пекат.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар