неделя, 9 април 2023 г.

КУС КУС НА ФУРНА/ЕЪР ФРАЙЪР/

Обичате ли макарони на фурна? Ние да!
Само че нашите са  кус кус😊.
Остана част от сварения кус кус и нали нищо не 
се хвърля, решихме да ги изпечем като макарони на фурна.
Стана лесно с рецептата на Валерия Христова,
която приготвя макароните в еър фрайър.


ПРОДУКТИ:

макарони /КУС КУС/ около 100 г 
/моите са малко повече/
прясно мляко 200 мл
захар 60 г
яйца 2 бр.
масло 25 г
ванилия 1/2 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Да спомена само, че кус куса е едър,
приготвен с яйца, както у нас едно време юфката,
закупен е от Турция.

Макароните /кук кус/ се сваряват и се
отцеждат от водата.
 Разпределят се в купички.
Яйцата се разбиват.
Маслото и захарта се добавят към прясното мляко.
Сместа се слага на слаб котлон, за кратко
за да се разтопят маслото и захарта.
След това се изсипва при яйцата и се разбърква.
С така приготвената смес се заливат макароните 
/кус кус/ в купичките.
Те се подреждат в еър фрайър  и се пекат
на програма bake, за 5 минути, на 185 градуса,
след което градусите се намалят, 
на 180 и още 15 минути се пекат.

ДА ВИ Е СЛАДКО!






 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар