Една вкусна и сочна баница с коприва, с кори,
нарязани на лентички.
ПРОДУКТИ:
коприва връхчета 2 шепи
яйца 3 бр. L размер
сирене 250 г
кисело мляко 300 г
пресен лук 2 стръка
сух джоджен 1 ч.л.
хлебна сода 1/2 ч.л.
кори тип одрински дебели, с ф 60 см 2 бр.
олио 1/2 ч.ч.
парченца масло 1 суп.л. за отгоре
ПРИГОТВЯНЕ:
Корите за баница се навиват на руло и се нарязват на лентички.
Слагат се в голяма купа.
Копривата се измива и бланшира за кратко, след
което се нарязва.
Лукът се измива, нарязва и запържва, добавя се копривата,
джоджен.
Содата се сипва в киселото мляко и се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват и се прибавят в киселото мляко,
заедно с натрошеното сирене и олиото.
Цялата смес се сипва върху корите, запържената коприва също и всичко се разбърква.
В кексова форма с падащо дъно се слага хартия
за печене и се изсипва цялата смес.
На няколко места отгоре се слагат парченца масло.
Баницата се пече за 30 минути, на 200 градуса.
НАСЛАДЕТЕ И СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар