Вкусна постна, содена питка с хрупкава коричка!
ПРОДУКТИ:
газирана вода 400 мл
топла вода 300 мл
оцет 1 суп.л.
сол 1 суп.л.
захар 1 ч.л.
олио 3 суп.л.
бакпулвер 1/2 пак.
сода за хляб 1 ч.л.
брашно около 1 кг
ПРИГОТВЯНЕ:
Оцетът се слага в чаша и се "угасява" с хлебната сода.
Брашното се пресява и смесва със солта,
захарта и бакпулвера.
В брашното се прави кладенче, в което се сипва
оцета, водата и олиото.
Замесва се меко тесто, което не
трябва да лепне.
Покрива се с кърпа и се оставя
да почине към 30 минути.
След това се оформя върху
хартия за печене.
Набожда се с вилица, а с част от
тестото се оформят кръст, грозд и птиче.
Питката се намазва отгоре с мазнина.
Пече се на 180-200 градуса, за 40 минути.
След като е готова, содената питка
се изважда от фурната,
поръсва се с малко вода и се
покрива с кърпа, преди да се поднесе.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар