Да ги хапваме цяло лято, не ще ни омръзнат!
Хрупкави и вкусни, гарнирани с чеснов сос !
С нетърпение чакаме да скъсаме първите
тиквички от нашата градина.
За две порции:
тиквички 3 бр.
брашно /бяло или царевично/ 1ч.ч.
сол
чесън на прах
олио
копър и магданоз за поръсване
за чесновия сос:
кисело мляко 200 г
сол щипка
черен пипер щипка
копър китка
зехтин 1 суп.л.
чесън 3-4 скилидки пресован
Тиквичките се измиват и нарязват на колелца.
Посоляват се и се оставят за 20-30 минути.
След това се подсушават с домакинска хартия.
В полиетиленова торбичка се сипва брашно,
чесън на прах и 1/2 от тиквичките.
Торбата се разклаща и тиквичките се овалват с
необходимото количество брашно.
Нареждат се в чиния и се намазват със
силиконова четка, потопена в олио.
Слагат се върху надупчена хартия за
печене, в еър фрайър Вортекс и се
пекат на програма Roast, на 200 градуса,
за 18-20 минути с едно обръщане.
Тиквичките се пекат на два пъти.
Чесновият сос се приготвя с кисело мляко,
разбито с телена бъркалка и добавени
сол, черен пипер, зехтин, пресован чесън и копър.
Бързо, лесно и вного вкусно!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар