събота, 18 юни 2022 г.

ТИКВИЧКИ С ЧЕСНОВ СОС

Да ги хапваме цяло лято, не ще ни омръзнат!
Хрупкави и вкусни, гарнирани с чеснов сос !
С нетърпение чакаме да скъсаме първите
 тиквички от нашата градина.


За две порции:

тиквички 3 бр.
брашно /бяло или царевично/ 1ч.ч.
сол
чесън на прах
олио
копър и магданоз за поръсване

за чесновия сос:

кисело мляко 200 г
сол щипка
черен пипер щипка
копър китка
зехтин 1 суп.л.
чесън 3-4 скилидки пресован

Тиквичките се измиват и нарязват на колелца.
Посоляват се и се оставят за 20-30 минути.
След това се подсушават с домакинска хартия.
В полиетиленова торбичка  се сипва брашно,
чесън на прах и 1/2 от тиквичките.
Торбата се разклаща и тиквичките се овалват с 
необходимото количество брашно.
Нареждат се в чиния и се намазват със
 силиконова четка, потопена в олио.
Слагат се върху надупчена хартия за
печене, в еър фрайър Вортекс и се
пекат на програма Roast, на 200 градуса,
за 18-20 минути с едно обръщане.
Тиквичките се пекат на два пъти.

Чесновият сос се приготвя с кисело мляко,
 разбито с телена бъркалка и добавени
сол, черен пипер, зехтин, пресован чесън и копър.

Бързо, лесно и вного вкусно!







Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар