неделя, 5 юни 2022 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ "ГРАХАМ"



ПРОДУКТИ:

хладка вода 300 мл
олио 3 суп.л.
яйце 1 бр.
кисело мляко 2 суп.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
пълнозърнесто брашно "Грахам" 530 г /на мелница Арчар/
бяло брашно 170 г
прясна мая 1/2 кубче
чубрица 1 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

За приготвянето на този хляб ползвам хлебопекарна Silver Crest.

Маята се активира с 2-3 суп.л. хладка вода, захар 1 ч.л. и брашно 2-3 суп.л.
Във формата на хлебопекарната се сипва олиото, хладката
вода и яйцето, предварително разбито с киселото мляко.
Добавя се активираната мая, пресятото брашно, солта и чубрица.
Стартира се програма 9 месене, за 10 минути.
След това се включва програма 7 за експресен хляб, за 1ч. и 15 мин.
светла коричка,1000 г.
Преди последното втасване, се изваждат бъркалките.
След като хлябът се изпече, се оставя да почине 10 минути,
след което се изважда и поставя върху метална скара.
След като се охлади се разрязва.
Много вкусен и сполучлив хляб, който се хареса на семейството ми.






Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар