неделя, 16 януари 2022 г.

КУРАБИЙКИ СЪС СТАФИДИ И ЯБЪЛКИ

Много лесни, вкусни, умерено сладки курабийки, които остават 
меки до следващият ден.


ПРОДУКТИ:
  • брашно 350 г
  • яйца 2 бр.
  • сол щипка
  • захар 100 г
  • масло 100 г
  • ябълки 2 бр.
  • стафиди 30-40 г
  • бакпулвер 15 г
  • канела 1 каф.л. или ванилова захар 1 пак.
  • пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

Накиснете стафидите в гореща вода, след което отцедете.

Разбийте яйцата в дълбока купа с щипка сол и добавете захарта.

Прибавете разтопеното масло и разбъркайте с бъркалка.

Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и прибавете към сместа.

Замесете меко и еластично тесто.

Обелете ябълките и почистете.

Нарежете ги на малки кубчета и добавете, заедно със стафидите, към тестото.

Оформете курабийките с лъжица за сладолед или обикновена.

Поставете в тава, покрита с хартия за печене.

Изпечете курабийките на 180 градуса, за 20 минути.

Поръсете ги с пудра захар и им се насладете.

ДА ВИ Е СЛАДКО !













Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар