Много лесни, вкусни, умерено сладки курабийки, които остават
меки до следващият ден.
ПРОДУКТИ:
- брашно 350 г
- яйца 2 бр.
- сол щипка
- захар 100 г
- масло 100 г
- ябълки 2 бр.
- стафиди 30-40 г
- бакпулвер 15 г
- канела 1 каф.л. или ванилова захар 1 пак.
- пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете стафидите в гореща вода, след което отцедете.
Разбийте яйцата в дълбока купа с щипка сол и добавете захарта.
Прибавете разтопеното масло и разбъркайте с бъркалка.
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и прибавете към сместа.
Замесете меко и еластично тесто.
Обелете ябълките и почистете.
Нарежете ги на малки кубчета и добавете, заедно със стафидите, към тестото.
Оформете курабийките с лъжица за сладолед или обикновена.
Поставете в тава, покрита с хартия за печене.
Изпечете курабийките на 180 градуса, за 20 минути.
Поръсете ги с пудра захар и им се насладете.
ДА ВИ Е СЛАДКО !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар