неделя, 17 януари 2021 г.

БУТЕР БАНИЧКИ С КРЕНВИРШИ

Бързи и много вкусни бутер банички за малки и големи !



ПРОДУКТИ:

  • бутертесто  275 г
  • варенопушени кренвирши от тънките 4 бр.
  • жълтък 1 бр.
  • олио 1/2 ч.л.
  • вода 1/2 ч.л.
  • маково семе 1 и 1/2 ч.л.
  • сусамено семе 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Кренвиршите се нарязват на две части.
Фурната се включва на 220 градуса, на долен и горен реотан.
Бутертестото се изважда от хладилника и се разгъва.
Нарязва се на 16 еднакви правоъгълници, като се ползва остър нож.
В средата на всеки правоъгълник се поставя кренвирш.
Отгоре се захлупва с втори правоъгълник от бутертесто, като с къдрав нож се притискат двата листа.
Подреждат се в тава, върху хартия за печене.
Жълтъкът се разбива с вода и олио, а с помощта на сладкарска четчица се намазват всички бутерки.
Поръсват се с маково и сусамено семе.
Тавата се слага в долната част на фурната и бутерните се пекат за 20 минути.
Сервират се топли с подходяща напитка.
 ДОБЪР АПЕТИТ !





                                                   Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар