Продукти:
- Картофи 1 кг
- Сирене 150-200 г
- Кашкавал 100 г
- Яйца 3 бр.
- Прясно мляко 2 ч.ч.
- Брашно 2 с.л.
- Масло 70 г
- Сол
- черен пипер
- инд.орехче
- олио 1/ 3 ч.ч.
Приготвяне:
1.Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета, посоляваме, ръсваме им малко черен пипер и инд.орехче.
2.Натрошаваме сиренето, слагаме черен пипер, част от олиото и половината кашкавал, настърган на едро.
3.Приготвяме бешамела, като в тиган разтопяваме масло, слагаме брашно и сипваме прясно мляко.
Бъркаме до сгъстяване на бешамела.
4.Разбиваме 3 яйца и ги добавяме към поохладения бешамел.
5.Намазваме тавичка с масло и нареждаме ред картофи, ред сирене, картофи, сирене, завършваме с картофи.
6.Заглаждаме и изсипваме бешамела.
Отгоре настъргваме останалия кашкавал.
7.Слагаме да се пече.
Щом се изпече, изчакваме да се стегне.
Режем на квадрати и сладко похапваме, наливаме си и чаша студено бяло вино.
Опитайте!
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар