Пълнените чушки с боб са едно от традиционните постни ястия, задължително присъстващи на домашната трапеза.
ПРОДУКТИ:
- Сухи червени чушки 7 -8 бр.
- бял боб 1 ч.ч.
- Лук 1 гл.
- Праз 1/2 стрък
- Смлени орехи на ситно 1 непълна каф.чашка
- Брашно за отвора на чушките
- Сол
- черен
- червен пипер
- джоджен
- вода 1 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете боба от вечерта.
Сварете в малко вода / почти до пълно сваряване /,отцедете от водата.
Накиснете чушките в топла вода, за около 30 минути, преди готвене.
Нарежете праза и лука на ситно.
Запържете лука, праза, добавете свареният боб, смлените орехи.
Сложети сол, черен пипер, червен пипер, джоджен.
Охладете плънката.
Напълнете чушките с чаена лъжичка и потопете отворите им в брашно.
Наредете ги в намазнена тавичка.
Полейте ги и отгоре със струйка олио.
Добавете 1 ч.ч. с топла вода.
Завийте под фолио, че бързо прегарят.
Запечете 30 минути , на 180 градуса.
Махнете фолиото и запечете за малко.
Добър апетит!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар