събота, 24 октомври 2020 г.

ТЕПСИ КЕБАП

ТЕПСИ КЕБАП
Наричан още " Тава кебап" един от най-специалните вкусове на Анталия,
чака да бъде гост на нашата трапеза тази вечер.




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ:
Оригиналната рецепта е със смес от телешко и агнешко месо.
Аз я приготвих със смляно свинско месо.
  • свинско мляно месо 500 г
  • лук 1 глава /нарязана ситно/
  • зелени пиперки 2 бр. /нарязани на ситно/
  • червени пиперки 2 бр.
  • чорбаджийски чушки 3 бр.
  • магданоз 1/3 връзка /нарязан ситно/
  • чесън 3 скилидки /пресовани/
  • кимион 1/2 ч.л.
  • сол 1/2 ч.л.
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • червен пипер 1/2 ч.л.
  • пиперена паста 2 кубчета  по тази рецепта https://mytasted.blogspot.com/2020/10/blog-post_18.html?m=1 или   1 суп.л.от буркан
  • 1 ч.ч с вода /за разреждане на пастата/
  • домат 1 бр./на резени/
  • пресен лук 2,3 перца /за декорация/
НАЧИН  НА  ПРИГОТВЯНЕ:

Смляното месо се смесва в купа с лука, магданоз, зелени пиперки, чесън, сол, кимион, черен и червен пипер и се омесва добре.
Разпределя се в намазнена тава, като се оформя с ръце по повъхността на тавата.
Нарязва се на 6 или 8 парчета като за торта.
Намазва се отгоре с четчица с малко мазнина.
Пиперената паста се разрежда с вода,разбърква се и с нея се залива оформения кебап.
Червените пиперки, резените домат и чорбаджийски чушки се нареждат отгоре и кебапът се слага да се пече на фурна, на 200 градуса, за 40 минути.
Отгоре  се поръсва с пресен лук.
ВКУСНО !
 













Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар