ТЕПСИ КЕБАП
Наричан още " Тава кебап" един от най-специалните вкусове на Анталия,
чака да бъде гост на нашата трапеза тази вечер.
Наричан още " Тава кебап" един от най-специалните вкусове на Анталия,
чака да бъде гост на нашата трапеза тази вечер.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Оригиналната рецепта е със смес от телешко и агнешко месо.
Аз я приготвих със смляно свинско месо.
- свинско мляно месо 500 г
- лук 1 глава /нарязана ситно/
- зелени пиперки 2 бр. /нарязани на ситно/
- червени пиперки 2 бр.
- чорбаджийски чушки 3 бр.
- магданоз 1/3 връзка /нарязан ситно/
- чесън 3 скилидки /пресовани/
- кимион 1/2 ч.л.
- сол 1/2 ч.л.
- черен пипер 1/2 ч.л.
- червен пипер 1/2 ч.л.
- пиперена паста 2 кубчета по тази рецепта https://mytasted.blogspot.com/2020/10/blog-post_18.html?m=1 или 1 суп.л.от буркан
- 1 ч.ч с вода /за разреждане на пастата/
- домат 1 бр./на резени/
- пресен лук 2,3 перца /за декорация/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смляното месо се смесва в купа с лука, магданоз, зелени пиперки, чесън, сол, кимион, черен и червен пипер и се омесва добре.
Разпределя се в намазнена тава, като се оформя с ръце по повъхността на тавата.
Нарязва се на 6 или 8 парчета като за торта.
Намазва се отгоре с четчица с малко мазнина.
Пиперената паста се разрежда с вода,разбърква се и с нея се залива оформения кебап.
Червените пиперки, резените домат и чорбаджийски чушки се нареждат отгоре и кебапът се слага да се пече на фурна, на 200 градуса, за 40 минути.
Отгоре се поръсва с пресен лук.
ВКУСНО !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар