Ако ви се хапва сочна скумрия, ще ви препоръчам комбинацията скумрия с домати.
Вкусна и лесна рецепта, няма да ви затрудни със сигурност.
ПРОДУКТИ:
скумрия 2 бр.
домати и чушки консерва 700 г /домашни/
пресен лук 1/2 връзка
пресен чесън 1 стрък
джоджен китка
магданоз китка
дафинов лист 1 бр.
сол
черен пипер 1/2 каф. л.
червен пипер 1 ч. л.
растителна мазнина 3 с. л.
листа от зелена салата
ПРИГОТВЯНЕ:
Скумрията се почиства много добре и измива.
Нарязва се на порции.
Поръсва се със сол, черен пипер и се омазнява.
Лукът и чесънът се измиват и нарязват.
Задушават се за кратко и към тях
се прибавя доматената консерва,
сол, пипер, джоджен, дафинов лист.
Оставя се да изври за 5-6 минути.
Прехвърля се в тава, като върху доматите
се разпределят рибните порции.
Тавата се слага се на средна скара, във фурната.
Пече се на 200 градуса, за около 30 минути.
Щом изстине ястието, се поръсва с магданоз.
Скумрията се поднася върху зелена салата.
Към нея подхожда чаша студена бира.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Танче, благодаря ти за вкусната рецепта!!! Получи се превъзходно и определено отново ще я направя. <3
ОтговорИзтриване