Наричат го " Гювече по тракийски". За разлика от това по "шопски" присъствало колбас.
Е добре нека е по "тракийски".
Лесна рецепта, както се казва, обираш продукти от хладилника, получава се изключителна вкусотия.
ПРОДУКТИ:
за 2 бр.
- пресни домати средни 2 бр.
- зелена пиперка 1 бр.
- краве сирене около 250 г
- кашкавал 100 г
- яйца 2 бр.
- шпеков салам 150 г
- сол
- чубрица 1 клонче
- масло 50 г
- едромлян червен пипер 1 ч.л.
Пиперката се нарязва на ивици, доматите на кръгчета, шпековият салам на кубчета. Сиренето и кашкавалът се нарязват на едри плочки.
Гювечетата се намазват с част от маслото. На дъното им се слага част от чушката и домата, кубчета шпеков салам, плочка сирене и кашкавал. Отгоре се нареждат парченца чушка, кръгчета домат, останалото сирене и се завършва с домат. Гювечетата се поръсват се с червен пипер,чубрица, останалото масло, затварят се с капачета и се пекат, на 200 градуса , за 20 минути. След това се махат капачетата и се пекат 5-10 минути, на вентилатор, до приятен загар. Гювечетата се изваждат от фурната. Върху всяко от тях се чуква по едно яйце. Слагат се да се пекат още 5 минути, докато се забулят яйцата.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар