събота, 30 май 2020 г.

ГЮВЕЧЕ ПО ТРАКИЙСКИ

Наричат го " Гювече по тракийски". За разлика от това по "шопски" присъствало колбас. 
Е добре нека е по "тракийски".
Лесна рецепта, както се казва, обираш продукти  от хладилника, получава се изключителна вкусотия.



ПРОДУКТИ:
за 2 бр.

  • пресни домати средни 2 бр.
  • зелена пиперка 1 бр.
  • краве сирене около 250 г
  • кашкавал 100 г
  • яйца 2 бр.
  • шпеков салам 150 г
  • сол
  • чубрица 1 клонче
  • масло 50 г
  • едромлян червен пипер 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Пиперката се нарязва на ивици, доматите на кръгчета, шпековият салам на кубчета. Сиренето и кашкавалът се нарязват на едри плочки.
Гювечетата се намазват с част от маслото. На дъното им се слага част от чушката и домата, кубчета шпеков салам, плочка сирене и кашкавал. Отгоре се нареждат  парченца чушка, кръгчета домат, останалото сирене и се завършва с домат. Гювечетата се поръсват се с червен пипер,чубрица, останалото масло, затварят се с капачета и се пекат, на 200 градуса , за 20 минути. След това се махат капачетата и се пекат 5-10 минути, на вентилатор, до приятен загар. Гювечетата се изваждат  от фурната. Върху всяко от тях се чуква  по едно яйце. Слагат се да се пекат още 5 минути, докато се забулят яйцата.

ВКУСНО!


Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар