събота, 16 май 2020 г.

ПАТЛАДЖАНЕНА ЗАПЕКАНКА

Много леко и ароматно, вкусно и засищащо ястие с патладжани.






ПРОДУКТИ:

патладжани 2 бр.
домати 3 бр.
червена пиперка 1 бр.
пресен лук 2,3 стръка
магданоз 1/3 връзка
яйца 3 бр.
качествена извара 2 ч.ч.
кашкавал 30 г
растителна мазнина 1/2 ч.ч.
масло 20 г
брашно 1 суп.л.
прясно мляко 1 ч.ч.
сол
черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се обелват и нарязват на кръгчета. 
Посоляват се и се оставят да се отдели горчивия сок.
 Доматите се обелват и нарязват на кубчета,
 лукът и пиперката се наситняват.
Патладжаните се подсушават с домакинска хартия 
и се задушават в мазнина. 
След като омекнат се изваждат върху домакинска хартия.
В същия тиган се прибавят лука, 
чушката, доматите и се задушават 5, 6 минути.
Добавя се брашното. 
Изважда се от котлона и се смесва с изварата и магданоза. 
Поръсва се със сол и черен пипер. 
Прехвърля се в тавичка и заравнява.
Яйцата се разбиват, заедно с прясното мляко,
 ястието се залива, като отгоре се слагат парченца с масло.
 Слага се да се пече на 200 градуса, за 20 минути, 
след което отгоре се настъргва кашкавал и
 отново се пече, още 10 минути, до златиста коричка.
ВКУСНО!





















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар