Много леко и ароматно, вкусно и засищащо ястие с патладжани.
ПРОДУКТИ:
патладжани 2 бр.
домати 3 бр.
червена пиперка 1 бр.
пресен лук 2,3 стръка
магданоз 1/3 връзка
яйца 3 бр.
качествена извара 2 ч.ч.
кашкавал 30 г
растителна мазнина 1/2 ч.ч.
масло 20 г
брашно 1 суп.л.
прясно мляко 1 ч.ч.
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се обелват и нарязват на кръгчета.
Посоляват се и се оставят да се отдели горчивия сок.
Доматите се обелват и нарязват на кубчета,
лукът и пиперката се наситняват.
Патладжаните се подсушават с домакинска хартия
и се задушават в мазнина.
След като омекнат се изваждат върху домакинска хартия.
В същия тиган се прибавят лука,
чушката, доматите и се задушават 5, 6 минути.
Добавя се брашното.
Изважда се от котлона и се смесва с изварата и магданоза.
Поръсва се със сол и черен пипер.
Прехвърля се в тавичка и заравнява.
Яйцата се разбиват, заедно с прясното мляко,
ястието се залива, като отгоре се слагат парченца с масло.
Слага се да се пече на 200 градуса, за 20 минути,
след което отгоре се настъргва кашкавал и
отново се пече, още 10 минути, до златиста коричка.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар