вторник, 7 април 2020 г.

КАРТОФЕНИ ШНИЦЕЛИ


Днешното ястие се получи  от останали продукти в хладилника. Идеята е на много добра румънска кулинарка, която приготви тези хрупкави шницели, на тиган. Аз предпочетох да ги изпека във фурната, като добавих своя "нотка" към цялостния вкус на шницелите.





ПРОДУКТИ:


  • варени картофи около 700 г
  • зелена чушка 1 бр.
  • червена чушка бр.
  • пресен лук 2 стръка
  • шунка или шунков колбас 100 г
  • меко сирене или моцарела или друго 100 г
  • кашкавал 100 г
  • царевично брашно 2 с.л.
  • яйце 1 бр.
  • сол щипка
  • хлебна сода 1 каф.л.
  • магданоз 1/4 връзка
  • черен пипер 1 каф.л.
и още:
за намазване  жълтък 1 бр.
за поръсване сусам 2 с.л.
растителна мазнина 1 с.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите и кашкавалът се настъргват на ренде. Сиренето се разкъсва на парченца, ако е сухо се натрошава. Яйцето се разбива с вилица. Лукът и магданозът  се нарязват на ситно. Шунката и чушките се нарязват на кубчета. В голяма купа се смесват картофи, лук, чушки, шунка, яйце, сирене, кашкавал, магданоз, брашно. Добавя се сол ,черен пипер, хлебна сода и се омесва добре. С ринг се оформят шницели в тава, върху намазнена хартия за печене. Жълтъкът се разбива и с четчица се намазват шницелите. Поръсват се със сусам. Пекат се в загрята фурна, на вентилатор, на 200 градуса, за 30 минути.
Поднасят се с подходяща салата и чеснов сос /който не снимах/.

ДОБЪР АПЕТИТ!













Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










3 коментара:

  1. Изглеждат прекрасно, а икомбинацията на продукти подсказва, че са ароматни, и вкусни! приветствам Ви! Желая да споделя тази ваша рецепта! Жива и здрава бъдете и дълго творете за да зареждате и други да опитват вкусни ястия благославяйки вас и идеите ви!

    ОтговорИзтриване
  2. Сърдечно благодаря,бъдете здрави!🙂

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда супер! И за разядка ще стане и за основно.

    ОтговорИзтриване