петък, 10 април 2020 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕНЦА С ЧЕСНОВ СОС

Предложение за бърза и вкусна вечеря с пилешко филе. Лесно приготвящи се и често присъстващи на нашата трапеза.










ПРОДУКТИ:
  • пилешко филе 400 г
  • яйце 1 бр.
  • брашно 1 с.л./за предпочитане царевично/
  • пресен лук 2 стръка
  • кашкавал 100 г
  • сол 1 к.л.
  • черен пипер 1 к.л.
  • растителна мазнина за пържене
за сосът:
  • майонеза 1 с.л.
  • кисело мляко 200 г
  • сух чесън 1 к.л.
  • зехтин 1 ч.л.
  • черен пипер щипка
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото филе се смила в блендер. Прибавя се яйце, брашно, настърган кашкавал, пресен лук /нарязан на ситно/, сол и черен пипер. С лъжица се взема от сместа и се пържи в гореща мазнина, на средна степен на котлона. След като се зачервят кюфтенцата се обръщат от другата страна. Изваждат се върху домакинска хартия.
За сосът: смесват се кисело мляко, майонеза, сух чесън, зехтин, черен пипер и се разбъркват.

ДОБЪР АПЕТИТ:

























Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар