Предложение за бърза и вкусна вечеря с пилешко филе. Лесно приготвящи се и често присъстващи на нашата трапеза.
ПРОДУКТИ:
- пилешко филе 400 г
- яйце 1 бр.
- брашно 1 с.л./за предпочитане царевично/
- пресен лук 2 стръка
- кашкавал 100 г
- сол 1 к.л.
- черен пипер 1 к.л.
- растителна мазнина за пържене
- майонеза 1 с.л.
- кисело мляко 200 г
- сух чесън 1 к.л.
- зехтин 1 ч.л.
- черен пипер щипка
Пилешкото филе се смила в блендер. Прибавя се яйце, брашно, настърган кашкавал, пресен лук /нарязан на ситно/, сол и черен пипер. С лъжица се взема от сместа и се пържи в гореща мазнина, на средна степен на котлона. След като се зачервят кюфтенцата се обръщат от другата страна. Изваждат се върху домакинска хартия.
За сосът: смесват се кисело мляко, майонеза, сух чесън, зехтин, черен пипер и се разбъркват.
ДОБЪР АПЕТИТ:
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар