понеделник, 20 януари 2020 г.

БАНИЦА С ТИКВА, СТАФИДИ И ЗАПЕЧЕНИ ОРЕХИ


ПРОДУКТИ:
  • кори за баница 400 г
  • настъргана тиква 800 г
  • орехови ядки 1 ч.ч.
  • канела 1 ч.л.
  • захар непълна ч.ч.
  • растителна мазнина непълна чаена чаша
  • стафиди 1 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Ореховите ядки придварително се запичат на сух тиган, след което се смилат на едро. Тиквата се задушава в тиган, добавят се 2 суп.л.растителна мазнина, канела и стафиди. Вземат се две кори и се разстилат на кухненския плот, откъм широката част. Намазват се с мазнина, поръсват се от тиквената смес, слагат се орехови ядки, 1 ч.л.захар и се завиват на точилката, след което се събират в двата края и освобождават от нея. Навитата баница се подрежда в тава, върху хартия за печене. По този начин се навиват останалите кори, до изчерпване на плънката. Така навита баницата се омазнява отгоре, с четчица и се слага да се пече в загрята фурна, на 200 градуса, за 40 минути. Щом се зачерви баницата се изважда от фурната и се покрива с кърпа. Ако желаете може да сиропирате. Този път оставих баницата без сироп, а тя се оказа достатъчно сочна.

ДА ВИ Е СЛАДКО!








Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар