ПРОДУКТИ:
- кори за баница 400 г
- настъргана тиква 800 г
- орехови ядки 1 ч.ч.
- канела 1 ч.л.
- захар непълна ч.ч.
- растителна мазнина непълна чаена чаша
- стафиди 1 ч.ч.
Ореховите ядки придварително се запичат на сух тиган, след което се смилат на едро. Тиквата се задушава в тиган, добавят се 2 суп.л.растителна мазнина, канела и стафиди. Вземат се две кори и се разстилат на кухненския плот, откъм широката част. Намазват се с мазнина, поръсват се от тиквената смес, слагат се орехови ядки, 1 ч.л.захар и се завиват на точилката, след което се събират в двата края и освобождават от нея. Навитата баница се подрежда в тава, върху хартия за печене. По този начин се навиват останалите кори, до изчерпване на плънката. Така навита баницата се омазнява отгоре, с четчица и се слага да се пече в загрята фурна, на 200 градуса, за 40 минути. Щом се зачерви баницата се изважда от фурната и се покрива с кърпа. Ако желаете може да сиропирате. Този път оставих баницата без сироп, а тя се оказа достатъчно сочна.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар