СЪСТАВКИ:
- пилешко филе от домашен бройлер
- едра сол 600 г
- чесън на прах
- чубрица
- кимион
- сминдух
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер
- лимонена киселина 1 ч.л.
Пилешките филета се разрязват и оформят в желана форма.
Ако искате те да се изсушат по-бързо, нарежете на по-тънки парчета.
Слагат се в кутия, като на дъното се сипва половината киличество едра сол.
Филетата се нареждат и се засипват с останалата сол.
Оставят се 12 часа, да си поемат солта, след което се измиват под течаща вода.
Преместват се в съд с вода и лимонена киселина.
Така те престояват 2 часа, после се подсушават се с домакинска хартия.
Всички подправки, които се ползват се смесват на хартия и всяко филе се овалва в тях.
Закачват се на простора, на проветриво и хладно място през зимата, а ако е топло времето се сушат в хладилник.
При нас пилешките филета се изсушиха за кратко време, на петия ден нарязахме за проба.
Бяха готови !
Останалите прибрахме в плик и съхранихме във фризера.
Следващият път ще заложим по-голямо количество.
Препоръчвам с две ръце !
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право
Страхотно мезе ! Поздравления, Танче !
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Биги!
Изтриване