СЪСТАВКИ:
- свински гърди 600 г
- зелев сок/чорба/ 1,5 л
- дафинов лист 1 бр.
- бахар 3 бр.
- черен пипер на зърна 1/2 ч.л.
за овалване:
- червен пипер
- черен пипер
- чесън на прах
- чубрица
- кимион
Подбираме хубаво парче свински гърди, да не е много мазно.
Разрязваме го на две, да са по около 300 г. Слагаме го в тенджера с 1 и 1/2 л зелев сок /чорба/ и варим около час, на умерена степен на котлона.
Изваждаме месото и го притискаме с дъска за час, за да се пресова.
На хартия сипваме подправки, които предпочитаме и овалваме парчетата, като леко потупваме с ръка от всички страни.
Закачаме на хладно на терасата за ден, след което завиваме в хартия и прибираме в хладилника. Така полученото мезе е за бърза консумация, но ако се прибере във фризер, може да издържи и месец, два.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар