четвъртък, 19 декември 2019 г.

СВИНСКИ ГЪРДИ В ЗЕЛЕВ СОК









СЪСТАВКИ:
  • свински гърди 600 г
  • зелев сок/чорба/  1,5 л
  • дафинов лист 1 бр.
  • бахар 3 бр.
  • черен пипер на зърна 1/2 ч.л.

за овалване:
  • червен пипер
  • черен пипер 
  • чесън на прах
  • чубрица
  • кимион
ПРИГОТВЯНЕ:

Подбираме хубаво парче свински гърди, да не е много мазно.
Разрязваме го на две, да са по около 300 г. Слагаме го в тенджера с 1 и 1/2 л зелев сок /чорба/ и варим около час, на умерена степен на котлона.
Изваждаме месото и го притискаме с дъска за час, за да се пресова. 
На хартия сипваме подправки, които предпочитаме и овалваме парчетата, като леко потупваме с ръка от всички страни. 
Закачаме на хладно на терасата за ден, след което завиваме в хартия и прибираме в хладилника. Така полученото мезе е за бърза консумация, но ако се прибере във фризер, може да издържи и месец, два.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!


























Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.






















Няма коментари:

Публикуване на коментар