четвъртък, 29 август 2019 г.

ПАСТЕТ ОТ БЯЛ БОБ

Този пастет не отстъпва  по вкусови качества от познатите ви досега видове. Ние у дома опитахме и си го приготвяме не само по време на пости. Намазан върху филийка или като предястие все е вкусен.






ПРОДУКТИ:

сварен бял боб 2 ч.ч.
лук 1 глава
олио 50 мл
сол
черен пипер
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:

Бобът се пасира. 
Лукът се нарязва на дребно. 
Запържва се в олиото. 
Подправя се със сол, черен пипер и се смесва с боба. 
Разбърква се добре и се сервира със ситно нарязан магданоз. 
При приготвянето на пастета могат да се прибавят мариновани, сушени чери доматчета,
 а също и 1,2 лъжици сусамов тахан.

ДОБЪР АПЕТИТ!









Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .




Снимките от този блог са обект на авторско право.




Няма коментари:

Публикуване на коментар