Този пастет не отстъпва по вкусови качества от познатите ви досега видове. Ние у дома опитахме и си го приготвяме не само по време на пости. Намазан върху филийка или като предястие все е вкусен.
ПРОДУКТИ:
сварен бял боб 2 ч.ч.
лук 1 глава
олио 50 мл
сол
черен пипер
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Бобът се пасира.
Лукът се нарязва на дребно.
Запържва се в олиото.
Подправя се със сол, черен пипер и се смесва с боба.
Разбърква се добре и се сервира със ситно нарязан магданоз.
При приготвянето на пастета могат да се прибавят мариновани, сушени чери доматчета,
а също и 1,2 лъжици сусамов тахан.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар