четвъртък, 29 август 2019 г.

КЬОПООЛУ ЗА ЗИМАТА


ПРОДУКТИ:

патладжан 5 кг
пипер зелен или червен 1 кг
чесън 2 глави
олио 400 мл
захар 1 ч.л.
сол на вкус
винен оцет 1 суп.л.
магданоз 1 връзка

ПРИГОТВЯНЕ :

Пиперът се почиства от дръжки и семена. 
Патладжаните и пиперът се опичат. Обелват се. Пиперът се нарязва на парченца. Чесънът се пресова. Загрява се олиото и сместа се пържи за десетина минути. Овкусява се със сол, захар и оцет. Нарязва се магданоз  и всичко се обърква. Поднася се с орехови ядки. От това количество излизат 8 бурканчета по 300 г. Пълнят се бурканчета и се стерилизират за 30 минути.
Добър апетит!






Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар