По стара бургаска рецепта.Една книжка с малко позабравени автентични и самобитни бургаски специалитети и гозби.
КАК ДА СИ ГО ПРИГОТВИМ ?
За тази цел се подбира по едър чернокоп.Рибата се почиства откъм вътрешности,измива се добре.Приготвя се саламура от едра сол и вода,която завира на котлона.Прави се проба с кокоше яйце, като се пусне,щом изплува и се покаже част от него,значи саламурата е добра.Щом се охлади достатъчно,в нея се пуска чернокопа и се оставя да престои 4 дни.След това рибата се оцежда няколко часа.Нанизва се на капронов конец и се изкарва навън да се вее.Студеното време през декември е идеално за веене на чернокоп,а и на друга риба.Така приготвеният чернокоп е готов за консумация след седмица.
МОЯТ ВКУС !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар