понеделник, 16 юни 2025 г.

ЯБЪЛКОВА ТОРТА

Много ароматна, вкусна и
лесна за приготвяне ябълкова торта.



ПРОДУКТИ:

ябълки 300 г
1 суп.л канела
3 суп.л захар
150 г орехи

и още:

3 яйца
85 г захар
125 мл олио
125 мл прясно мляко
180 г брашно
ванилова захар
бакпулвер
1 ч.л канела

ПРИГОТВЯНЕ:

Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета.
Посипват се със захар и канела.
Разбъркват се.
В дълбока купа се чукват яйцата, захарта
и с миксер се разбиват, до побеляване.
Прибавя се олио, прясно мляко,
отново се разбърква.
Добавя се брашно, бакпулвер и канела.
Разбърква се с шпатула.
Сместа се сипва в тава или
кексова форма.
Орехите се нарязват на едро и
се смесват с нарязаните ябълки.
С лъжица се сипват равномерно
върху кексовата смес.
Ябълковата торта се пече
за 30-35 минути,
във фурна с вентилатор.
След като се освободи от формата,
се посипва с пудра захар и
е готова за консумация.

ДА ВИ Е СЛАДКО!




Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

Ще се радвам да ме последвате в Tiktok

https://www.tiktok.com/@cook_withtanya?is_from_webapp=1





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар