вторник, 30 юни 2020 г.

ПИЛЕ ФРАНСЕЗ

Пилешко "franchaiz" е една невероятна рецепта.
С превъзходен аромат и вкус, насладете му се с чаша сухо бяло вино Совиньон или Шардоне, или пък друго.
Проста рецепта, готви се за минути!
Рецептата взаимствах от Джоел Ноел.



ПРОДУКТИ:
  • пилешко филе тип пеперуда 2 бр.
  • сол щипка
  • черен пипер щипка
  • натурално нишесте за овалване/аз го пропуснах/
  • смес зехтин и масло за пържене / по 3 с.л./
за панировката:
  • яйца 2 бр.
  • пармезан 2 суп.л. настърган на ситно ренде
  • магданоз 1/2 връзка
  • сол щипка
за соса:
  • масло 50 г
  • бяло вино 150 мл
  • лимон 1/2
  • мед 1 каф.л.
  • чесън 2 скилидки /аз сложих песто от чесън/
  • черен пипер щипка
  • натурално нишесте 1 ч.л. за сгъстяване на соса
  • пилешки бульон 1 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото филе се разрязва на две и се оформят 2  по-малки  пеперуди.
Покриват се с фолио и се дооформят с чук за месо.
Не трябва да са прекалено тънки.
Овкусяват се съвсем леко с черен пипер и сол.
Овалват се в нишесте.
Приготвя се панировката, като се разбиват 2 яйца, прибавя се нарязания магданоз, настъргания пармезан и щипка сол.
Разбърква се добре.
Филетата се потапят в сместа и се пържат в умерено силен огън,до готовност.
В същата мазнина се прибавя кубче масло и се слагат пресованите скилидки чесън.
Добавя се бяло вино, сока от половин лимон, мед, черен пипер, пилешкия бульон.
Сосът се оставя да поври, след което се сгъстява с разбитото с малко вода нишесте.
Пилешките филета се връщат в тигана и се готвят 2, 3 минути, в соса.
Ястието се сервира топло.
Може да си приготвите за гарнитура задушен ориз или картофки, салата.
Ние предпочетохме добре охладен таратор, впредвид горещия юлски ден.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар