вторник, 12 май 2020 г.

СКУМРИЯ С ДОМАТИ

Ако ви се хапва сочна скумрия, ще ви препоръчам комбинацията скумрия с домати.
Вкусна и лесна рецепта, няма да ви затрудни със сигурност.





ПРОДУКТИ:

скумрия 2 бр.
домати и чушки консерва 700 г /домашни/
пресен лук 1/2 връзка
пресен чесън 1 стрък
джоджен китка
магданоз китка
дафинов лист 1 бр.
сол
черен пипер 1/2 каф. л.
червен пипер 1 ч. л.
растителна мазнина 3 с. л.
листа от зелена салата

ПРИГОТВЯНЕ:

Скумрията се почиства много добре и измива. 
Нарязва се на порции. 
Поръсва се със сол, черен пипер и се омазнява. 
Лукът и чесънът се измиват и нарязват. 
Задушават се за кратко и към тях
 се прибавя доматената консерва,
 сол, пипер, джоджен, дафинов лист.
Оставя се да изври за 5-6 минути.
Прехвърля се в тава, като върху доматите 
се разпределят рибните порции.
Тавата се слага се на средна скара, във фурната.
Пече се на 200 градуса, за около 30 минути.
Щом изстине ястието, се поръсва с магданоз.
Скумрията се поднася върху зелена салата. 
Към нея подхожда чаша студена бира.

ДОБЪР АПЕТИТ!












Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


1 коментар:

  1. Танче, благодаря ти за вкусната рецепта!!! Получи се превъзходно и определено отново ще я направя. <3

    ОтговорИзтриване