Пълнените домати могат да се поднесат като основно ястие и като предястие.
Топли или студени, все са вкусни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- домати 2 бр.
- краве сирене/може козе/ около 150 г
- масло 2 малки бучици, колкото едър лешник
- пресен лук /само пера/ 2 бр.
- яйца 2 бр.
- чубрица 1 ч.л.
- чушка /тип чорбаджийска/ 1 бр. за пълнежа + 2 бр. за изпичане
Подбираме твърди домати, които измиваме. Срязваме капачетата. Издълбаваме с лъжичка. Посоляваме отвътре. Поставяме парченце масло и натъпкваме сирене, като между сиренето слагаме парченца чушка и пресен лук. Може да овкусите с черен пипер, аз не сложих. Отгоре чукваме по 1 яйчице и поръсваме с чубрица. Печем за 30 минути, на 200 градуса, заедно с капачетата и чушлетата. Вътрешността на доматите може да се нарежи и сложи в тавичката, като след запичането им, да се залеят с приготвеното сосче. Има много варианти.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Чудесен вариант,Таня!Много ме впечатли! Аз съм правила с ориз и зеленчуци или само със зеленчуци и кашкавал,но определено това ще се прави!Благодаря ти,мила!
ОтговорИзтриванеВаня Кокарова
Благодаря, Ваня!
Изтриване