понеделник, 4 март 2019 г.

МАРИНОВАН ЧЕРНОКОП

Само за ценители !

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
🔻чернокоп
🔻едра сол
🔻олио
🔻оцет
🔻бахар
🔻черен пипер на зърна
🔻дафинов лист
🔻коричка хряб
🔻чесън 2 скилидки


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме рибата от глави и вътрешности.
Правим солен разтвор от едра сол и вода,че като потопим сурово яйце в него, то трябва да изплува и покаже на повърхносттта, колкото 5 стотинки.
В солинея разтвор рибата престоява 24 часа,след което се изплаква.
Слага се 12 часа в оцет, след което отново се изплаква и подсушава с домакинска хартия.
Приготвяме си сухи буркани.
Загряваме олио в тенджерка и слагаме коричка хляб,заедно с две скилидки чесън, да се позапържи.
Изваждаме ги и изчакваме олиото да се охлади.
На дъното на буркана слагаме черен пипер, бахар, дафинов лист и един черпак олио.
Подреждаме чернокопа плътно, като в средата пак слагаме олио,допълваме с риба.
Най-отгоре на бурканите слагаме от подправките.
Затваряме бурканите и прибираме в хладилник.
След 10 дни чернокопът е готов за консумация.
По този начин може да се приготвя и друга маринована риба.
ДОБЪР АПЕТИТ!

















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар