неделя, 13 януари 2019 г.

ЗЕЛЕВИ СЪРМИ С КАЙМА И ПУШЕНИ ГЪРДИ

Споделям с вас още един съвършенно
 нов вариант за зелеви сърми, 
във вид на охлюв, също така вкусен.
Идейката срещнах в един 
руски сайт и много ми хареса.






Необходими продукти:

кисело зеле 1 брой
ориз 1 чаена чаша
свинско мляно месо 600 г
пушени свински гърди 100 г
сушени леко люти чушки
лук 2 глави
сол 
черен пипер
червен пипер
кимион
суха чубрица
сух джоджен
дафинов лист
олио
топла вода



ПРИГОТВЯНЕ :

Отделете листа от зелето.Аз ги разточвам с малка точилка,за да са по крехки и по-лесно да се завиват.


Нарежете лука и го задушете. Добавете пушените гърди, които са предварително нарязани на кубчета. Прибавете каймата, бъркайте до зачервяване. Сложете ориза, а също една чаена чаша топла вода. Овкусете с изброените подправки. Оставете да се охлади.


Разпределете плънката по дължината на зелевия лист.


Завийте на руло и оформете охлюв.


По този начин и останалите.


Подредете в тенджера.Натрошете между тях и сухите чушки.


Поръсете с черен пипер и струйка олио, добавете дафинов лист.
Затиснете с чиния, долейте с топла вода, да се покрият сърмичките.Гответе 2 часа и 30 минути на бавен огън.




ДОБЪР АПЕТИТ !






Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 

10 коментара:

  1. Чудесна рецепта и приготовление, Танче!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми хареса тази идея :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна рецепта и много интересен начин на завиване на сармите, Таня! Получиха се разкошни и вече само така ще ги приготвям. :-)

    ОтговорИзтриване