Споделям с вас още един съвършенно
нов вариант за зелеви сърми,
във вид на охлюв, също така вкусен.
Идейката срещнах в един
руски сайт и много ми хареса.
нов вариант за зелеви сърми,
във вид на охлюв, също така вкусен.
Идейката срещнах в един
руски сайт и много ми хареса.
Необходими продукти:
кисело зеле 1 брой
ориз 1 чаена чаша
свинско мляно месо 600 г
пушени свински гърди 100 г
сушени леко люти чушки
лук 2 глави
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
суха чубрица
сух джоджен
дафинов лист
олио
топла вода
ПРИГОТВЯНЕ :
Отделете листа от зелето.Аз ги разточвам с малка точилка,за да са по крехки и по-лесно да се завиват.
Нарежете лука и го задушете. Добавете пушените гърди, които са предварително нарязани на кубчета. Прибавете каймата, бъркайте до зачервяване. Сложете ориза, а също една чаена чаша топла вода. Овкусете с изброените подправки. Оставете да се охлади.
Разпределете плънката по дължината на зелевия лист.
Завийте на руло и оформете охлюв.
По този начин и останалите.
Подредете в тенджера.Натрошете между тях и сухите чушки.
Поръсете с черен пипер и струйка олио, добавете дафинов лист.
Затиснете с чиния, долейте с топла вода, да се покрият сърмичките.Гответе 2 часа и 30 минути на бавен огън.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Уникални😍
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЧудесна рецепта и приготовление, Танче!
ОтговорИзтриванеУниално вкусни!👏👌🍷
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеВкусно изглежда браво1
ОтговорИзтриванеМного ми хареса тази идея :) Благодаря!
ОтговорИзтриванеПривет,Илианка!Благодаря!
ИзтриванеПрекрасна рецепта и много интересен начин на завиване на сармите, Таня! Получиха се разкошни и вече само така ще ги приготвям. :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,скъпа Бени😍
ОтговорИзтриване