Имаме ги в изобилие и не ни омръзват,
както и да ги сготвим.
Продуктите:
тиквички
сол, черен пипер
смес от бяло, пълнозърнесто и царевично брашно
за соса:
кисело мляко 400 г
копър китка
чесън 3-4 счилидки
орехи 1 суп.л.
Мазнина от пърженето 1 суп.л.
Приготвяне:
В найлонов плик голям се смесват трите брашна.
Слага се сол и черен пипер и се разбърква.
Щом се сгорещи мазнината в голям,
дълбок тиган се изпържват тиквичките.
За соса:
Киселото мляко се разбърква,в него се добавят
пресованите скилидки чесън и една лъжица от мазнината, в
която са пържени тиквичките,
пресен копър и малко орехчета.
Вкусно!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар