петък, 14 септември 2018 г.

КРОКЕТИ ОТ КАРФИОЛ


ФАНТАЗИЯ ОТ КАРФИОЛ



Продукти:
  • карфиол 500 г
  • Яйца 2 бр.
  • Сирене 50 г
  • Кашкавал 50 г
  • Брашно 5 с.л
  • Чесън 2 скилидки пресовани
  • 1/ 2 вр.магданоз
  • 1 с.л.черен пипер
  • Сол
  • Олио
  • Галета
Приготвяне:
    Накъсайте карфиола на розички.
    В подсолена вряща вода ги пуснети не повече от 10 минути и веднага ги облейте с ледена вода.След това ги отцедете и покрийте с домакинска хартия да се подсушат.
    Нарежете розичките на ситно.Към тях добавете настърган кашкавал и сирене,чесън,ситно нарязан магданоз,яйцата,сол,черен пипер,брашно.
    Объркайте хубаво и с мокра длан оформете кюфтенцата.
    Оваляйте ги в галета и изпържете в гореща мазнина.Извадете върху хартия.













    ДОБЪР АПЕТИТ !

    Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

    Снимките от този блог са обект на авторско право.




    Няма коментари:

    Публикуване на коментар