сряда, 5 декември 2018 г.

РИБЕНА ЧОРБА ПО БУРГАСКИ



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За чорбата ползвам няколко вида риба.Винаги си заделям по няколко рибки от вид и после приготвям вкусната чорба.
  • чернокоп
  • сафрид
  • барбун
  • филе от амур
  • хамсия 
  • шаран
  • морков
  • лук
  • зелена пиперка
  • печена червена пиперка
  • кервиз
  • магданозени дръжки
  • девесил
  • риган 
  • дафинов лист
  • черен пипер на зърна и млян
  • сол
  • олио
  • рибен бульон
ПРИГОТВЯНЕ:

Рибата се сварява за 5 минути,обезкостява се и бульона се прецежда.Докато се вари рибата се подготвят продуктите.Нарязва се лук,настъргва се моркова,нарязват се пиперките ,кервиза и магданозените дръжки.В тенджерка с малко мазнина се задушават лука,пиперките,морковите.Добавя се бульон,ако е необходимо - вода.Оставя се да ври до омекване на зеленчуците.Прибавя се рибата,овкусява се с останалите подправки и след десетина минути се маха от котлона.Чорбата се поднася с лимон,черен пипер и люто.По желание отгоре може да се поръси с пресен магданоз.
МОЯТ ВКУС !



Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блок са обект на авторско право.

2 коментара: