НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За чорбата ползвам няколко вида риба.Винаги си заделям по няколко рибки от вид и после приготвям вкусната чорба.
- чернокоп
- сафрид
- барбун
- филе от амур
- хамсия
- шаран
- морков
- лук
- зелена пиперка
- печена червена пиперка
- кервиз
- магданозени дръжки
- девесил
- риган
- дафинов лист
- черен пипер на зърна и млян
- сол
- олио
- рибен бульон
Рибата се сварява за 5 минути,обезкостява се и бульона се прецежда.Докато се вари рибата се подготвят продуктите.Нарязва се лук,настъргва се моркова,нарязват се пиперките ,кервиза и магданозените дръжки.В тенджерка с малко мазнина се задушават лука,пиперките,морковите.Добавя се бульон,ако е необходимо - вода.Оставя се да ври до омекване на зеленчуците.Прибавя се рибата,овкусява се с останалите подправки и след десетина минути се маха от котлона.Чорбата се поднася с лимон,черен пипер и люто.По желание отгоре може да се поръси с пресен магданоз.
МОЯТ ВКУС !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блок са обект на авторско право.
АДМИРАЦИИ!ЧУДЕСНА ,РИБЕНА ЧОРБА!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване