понеделник, 8 октомври 2018 г.

КЮФТЕТА ОТ РИБЕН ХАЙВЕР

Рибният хайвер е не само вкусен, но и много полезен продукт.
Като рибен продукт, хайверът притежава всички полезни 
вещества като рибите-фосфор, Омега 3 мастни киселини, 
белтъци, калий, калций, магнезий, витамин D.
Представям ви много лесна за изпълнение рецепта за 
приготвяне на вкусни кюфтета от рибен хайвер.



Продукти:
  • пресен хайвер от таранка около 300 г
  • яйца 2 броя
  • брашно 3с.л /зависи от сместа/
  • сода бикарбонат 1 каф.л.
  • пресен лук 2 стръка
  • сол на вкус
  • магданоз 2 суп.л.нарязан
  • черен пипер 1 каф.л.
Приготвяне:

Старателно почиствам хайвера от ципи.
В купа смесвам разбитите яйца, брашно, сода, нарязаните лук и магданоз,
хайвер, сол и черен пипер.
С лъжичка вземам от сместа и пускам във врящо олио, като леко притискам
от двете страни кюфтенцата.
Пържа до зачервяване, след което обръщам кюфтенцата от другата страна.
Кюфтенцата от рибен хайвер са вкусни , както топли, така и студени.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право





2 коментара:

  1. Танче,чудни са!Обожавам ги!Мекички,пухкави ,като бухтички!Моята баба ги правеше,като добавяше и червен пипер и джоджен.Невероятен аромат.Убива миризмата на риба,ако има такава!Пробвай!

    ОтговорИзтриване