Един мой,доста успешен експеримент.
Продуктите :
- карфиол/цветно зеле/ 600 г
- каймак 200 г продукт,който закупих от Турция /за заместител може заквасена сметана/
- яйца 4 бр.
- брашно 1 к.ч.
- бакпулвер 10 г
- топено сиренце ементал 1 триъгълниче
- кашкавал тостерен 30 г за поръсване
- сусам за поръсване
- сол
- масло 20-30 г
- черен пипер 1 к.л.
Нарязвам карфиола на розички и попарвам за минути в подсолена вода.Изваждам с решетъчна лъжица и отцеждам.Нарязвам.Намазвам стените и дъното на тавичка,в която ще пека запеканката.Нареждам карфиола,посолявам със сол и черен пипер,запичам 15 минути.През това време разбивам яйцата,каймака.Добавям брашно,бакпулвер,сол,топеното сирене и част от кашкавала.Обърквам.Щом се е запекло цветното зелето заливам с разбитата смес.Настъргвам останалия кашкавал.Поръсвам със сусам.Слагам във фурната и пека за 15 минути на фурна с вентилатор.Поднасям с краставичка.
МОЯТ ВКУС!
Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".
Много добър експеримент,Танче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване