- скумрия 2 бр.
- лимон
- доматен сок 500 мл
- олио
- сол
- люспи лют пипер
- пушен червен пипер
- черен пипер на зърна и млян
- бахар
- дафинов лист
- сушен девесил
- пресен копър
- брашно 1 с.л
Рибата се почиства и измива.Разрязва се на две.
Всяка част се посолява,поръсва с черен пипер и леко се омазнява.Отгоре леко се цепва и се пъхва парче лимон
В тава йена се изсипва доматения сок и върху нея се полага скумрията.Добавят се подправките и рибата се пече за час на 200 градуса
МОЯТ ВКУС !
Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".
Няма коментари:
Публикуване на коментар