неделя, 3 юли 2022 г.

СЛАДКИШ С КАЙСИИ

Много приятен, ароматен сладкиш с кайсии, леко кисел, 
много свеж и сочен, лесен за приготвяне.


За да си приготвите този пухкав и ароматен сладкиш
ще ви е нужно:

брашно 150-160 г
бакпулвер 1 ч.л.
захар 1 и 1/3 ч.ч.
сол 1/2 ч.л.
масло 1 пак. от 125 г
кисело мляко 1/3 ч.ч.
яйца 2 бр.
кафява захар 1 суп.л. за отгоре
кайсии към 10-12 бр.
тава с размери 20/20 см

Кайсиите се измиват, премахват се 
костилките им и се нарязват на четири части.
Маслото, което ще се ползва трябва да е на стайна
температура, нарязва се на кубчета и
се разбива с миксер, заедно със захарта.
Едно по едно се прибавят яйцата,
киселото мляко, солта, пресятото брашно
 смесено със сол и бакпулвер.
Получава се много пухкава кексова смес,
която се сипва в тава,
върху хартия за печене.
Отгоре се нареждат четвъртинките кайсии
и се посипват с кафява захар.
Сладкишът се пече във фурна с обдухване,
като се слага на средна скара,
на 180 градуса, за 30 минути.
След като се охлади по желание може да се
посипе с пудра захар.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

4 коментара:

  1. Здравейте, сладкиш е много вкусен и го правя няколко пъти,но защо всеки път ми потъват кайсиите напълно. Не че е проблем, но се губи красотата ,като на Вашата снимка

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!Сладкишът наистина е много вкусен. Възможно е тестото Ви да е малко течно, а също и размерът на тавата е от значение.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти за разкошната рецепта, Танче! :-) Направих го в малко по-голяма тавичка и се изпече бързо. :-)

    ОтговорИзтриване