Много приятен, ароматен сладкиш с кайсии, леко кисел,
много свеж и сочен, лесен за приготвяне.
За да си приготвите този пухкав и ароматен сладкиш
ще ви е нужно:
брашно 150-160 г
бакпулвер 1 ч.л.
захар 1 и 1/3 ч.ч.
сол 1/2 ч.л.
масло 1 пак. от 125 г
кисело мляко 1/3 ч.ч.
яйца 2 бр.
кафява захар 1 суп.л. за отгоре
кайсии към 10-12 бр.
тава с размери 20/20 см
Кайсиите се измиват, премахват се
костилките им и се нарязват на четири части.
Маслото, което ще се ползва трябва да е на стайна
температура, нарязва се на кубчета и
се разбива с миксер, заедно със захарта.
Едно по едно се прибавят яйцата,
киселото мляко, солта, пресятото брашно
смесено със сол и бакпулвер.
Получава се много пухкава кексова смес,
която се сипва в тава,
върху хартия за печене.
Отгоре се нареждат четвъртинките кайсии
и се посипват с кафява захар.
Сладкишът се пече във фурна с обдухване,
като се слага на средна скара,
на 180 градуса, за 30 минути.
След като се охлади по желание може да се
посипе с пудра захар.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Здравейте, сладкиш е много вкусен и го правя няколко пъти,но защо всеки път ми потъват кайсиите напълно. Не че е проблем, но се губи красотата ,като на Вашата снимка
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Сладкишът наистина е много вкусен. Възможно е тестото Ви да е малко течно, а също и размерът на тавата е от значение.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за разкошната рецепта, Танче! :-) Направих го в малко по-голяма тавичка и се изпече бързо. :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бени!😘
Изтриване