През лятото са чест гост на трапезата ни.
Домашни са, отгледани с много труд и любов .
Готвят се с малко мазнина и стават хрупкави отвън,
а с мека сърцевина отвътре.
тиквички 4 бр.
бяло брашно 1/2 ч.ч.
царевично брашно 1/2 ч.ч.
сол 1 ч.л.
чесън на гранули 1/4 ч.л.
олио 2-3суп.л.
за млечния сос:
кисело мляко 300 г /аз ползвах турски йогурт/
зехтин 1 ч.л.
сол щипка
черен пипер щипка
лют пипер гранули щипка
Тиквичките се измиват и обелват /така ги харесваме/.
Нарязват се на пръчици.
Подсушават се с домакинска хартия.
Брашната се смесват, прибавя се сол,
чесън и се слагат в полиетиленова торбичка.
Разбърква се добре.
Част от тиквичките се слагат в торбичката, която
се разклаща, докато всички пръчици са
оваляни, от всички страни в брашно.
Поливат се с олио и с ръка се объркват.
Еър фрайерът се загрява на програма air fry,
на 200 градуса, настройва се на 15 минути.
Тиквените пръчици се нареждат, по
възможност с малко разстояние, за да се изпекат
от всички страни и да са хрупкани.
В процеса на печенето се разбира и
за следващата доза се спазва.
Тиквичките се хапват, докато са топли,
заедно с чесновия сос, който се
приготвя, след като се смесят и
разбъркат продуктите за него.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар