събота, 2 юли 2022 г.

ХРУПКАВИ ТИКВИЧКИ С ЧЕСНОВ СОС

През лятото са чест гост на трапезата ни.
Домашни са, отгледани с много труд и любов .
Готвят се с малко мазнина и стават хрупкави отвън,
а с мека сърцевина отвътре.


тиквички 4 бр.
бяло брашно 1/2 ч.ч.
царевично брашно 1/2 ч.ч.
сол 1 ч.л.
чесън на гранули 1/4 ч.л.
олио 2-3суп.л.

за млечния сос:

кисело мляко 300 г /аз ползвах турски йогурт/
зехтин 1 ч.л.
сол щипка
черен пипер щипка
лют пипер гранули щипка

Тиквичките се измиват и обелват /така ги харесваме/.
Нарязват се на пръчици.
Подсушават се с домакинска хартия.
Брашната се смесват, прибавя се сол,
чесън и се слагат в полиетиленова торбичка.
Разбърква се добре.
Част от тиквичките се слагат в торбичката, която
се разклаща, докато всички пръчици са
оваляни, от всички страни в брашно.
Поливат се с олио и с ръка се объркват.
Еър фрайерът се загрява на програма air fry,
на 200 градуса, настройва се на 15 минути.
Тиквените пръчици се нареждат, по
възможност с малко разстояние, за да се изпекат
от всички страни и да са хрупкани.
В процеса на печенето се разбира и
за следващата доза се спазва.
Тиквичките се хапват, докато са топли,
заедно с чесновия сос, който се
приготвя, след като се смесят и
разбъркат продуктите за него.

ДОБЪР АПЕТИТ!








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар