вторник, 6 ноември 2018 г.

ЗАДУШЕНО СВИНСКО С ПРАЗ,СИНИ СЛИВИ И ВИНО

Съчетание на крехко свинско,праз и сливи,чаша бяло,а защо не и с червено... в компанията на любимим човек.

Продукти:
  • свинско месо от бут 700 г
  • праз 3 бр.
  • доматено пюре 2 с.л.домашно
  • сушени сини сливи 10 бр.
  • полусухи пиперки 3,4 бр.
  • чесън 1 глава
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • люспи лют пипер
  • брашно 1 с.л.
  • бял пипер
  • чубрица
  • бяло вино 1 ч.ч.
Приготвяне:

Нарежете месото на хапки и запечатайте на тиган и от двете страни.Нарежете праза на колелца,пресовайте чесъна.Прибавете към месото.Сложете сушените сливи,пиперките.Овкусете с изброените подправки,добавете виното и 2 ч.ч.топла вода.Ястието къкри на бавен огън.Имах късмет,че месото бе съвсем крехко и се свари много бързо.Накрая сгъстих с брашънце.
МОЯТ ВКУС !  


Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".

2 коментара: