Неустоим за малки и големи !
Снабдих се с пресен кадаиф от едно пътуване в Одрин.Думата "бурма" в превод означава винт,завинтвам,винт с цилиндрична форма и др.
Продукти:
- 350 г суров кадаиф
- орехови ядки едромляни 1 ч.ч.
- масло около 90 г
- манов мед 2 с.л.
- настъргана лимонена кора щипка
- настъргана канела щипка
- захар 3 непълни ч.ч.
- вода 2 ч.ч.
- изцеден лимон 3 с.л.
- настъргана лимонена кора щипка
- настъргана канела щипка
Разделих кадаифа на три части.Върху хартия за печене разстелих първата част.В долния край разположих ореховите ядки,като ръснах върху тях щипка настъргана лимонова кора и настъргах канелена пръчка.С тънка точилка завих кадаифа на руло.На мен не ми се получи много стегнато.Намазах тавичката с масло и поставих в нея първото рулце.Така и останалите.С ножица внимателно разрязах всяко рулце на четири.
На котлона, в съд разтопих масло ,заедно с меда и залях кадаифените рула.Сложих ги да се пекат за 15 минути на 170 градуса във фурната.През това време направих сиропа.Сложих на котлона малка тенджерка със захарта,вода и щом завря прибавих лимонов сок,лимонена кора и щипка канела.Оставих на страна да поизстине.Щом се изпече кадаифа го извадих и покрих леко да се задуши.След десетина минути го полях със сиропа,който не бе изстинал напълно.
Оставих готово изпечения кадаиф да почине за няколко часа,след което ще е готов за хапване.
Гарнирах кадаифа с топка каймак,както го поднасят в Турция.Каймакът може да се замени и със сладолед.
МОЯТ ВКУС !
Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".
МНОГО ОБИЧАМ!БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеПерфектна рецепта, Танче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Бони!
Изтриване