ВКУСЕН И ДИЕТИЧЕН !
Шарен боб,познат още като римски боб или барбуня.А всъщност това е познатия на всички червен боб.В Турция го наричат барбуня.Закупих го от последната си екскурзия до там и реших да опитам вкуса му.Обикновено се правят салати от него,но аз го сготвих.
Продукти:
- шарен боб 2 ч.ч.
- лук 2 глави + 1 за запръжката
- морков
- чесън 2 скилидки
- китка кервиз
- сух джоджен
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- брашно 1 с.л.
- домат/доматено пюре/
При този боб има един трик при варенето.Предварително бобът се слага в студена вода,ври известно време около 15 минути,след което водата се изхвърля.Бобът се залива се гореща вода за около 5 минути,след което и тя се изхвърля.По този начин се отделя всичката мръсна вода от боба.Забравих да поясня,че боба се накисва предварително от вечерта.
И така долях боба с гореща вода,добавих морков,лук,чесън,кервиз и го оставих да ври.В последствие/след омекването на боба/ прибавих домат,джоджен.Овкусих със сол и черен пипер.
Накрая запържих с лук,брашно и червен пипер.
МОЯТ ВКУС !
Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".
Чудесна рецепта, Танче!
ОтговорИзтриване