РИБНИК С БУЛГУР С ПО-РАЗЛИЧНА ВИЗИЯ.
- хамсия 350 г
- булгур/турски/може ориз/ 1 ч.ч.
- домати консерва 1 ч.ч.
- пресен лук 1 връзка
- джоджен
- сол 1/2 ч.л.
- черен пипер 1/2 к.л.
- червен пипер 1 ч.л.
- зехтин 3 с.л.
- клонки магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Хамсията се почиства от глави и вътрешности.Измива се и се посолява.
Пресният лук,магданоза и джоджена се нарязват и поставят в тава.Добавят се хамсията,булгура.Ястието се овкусява с подправките,прибавя се зехтин и леко се обърква.
Рибникът се пече за 20 минути на 200 градуса на фурна с вентилатор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар