![]() |
Моят вкус/my taste/ |
Копривата е растение,много полезно за човешкия организъм.Използвана от дълбока древност,тя има доказани лечебни и профилактични свойства.
Сушената коприва е дълготрайна и пълноценна храна,която запазва качествата си за по-дълго време.
За себе си,аз се уверих,че сушената коприва е по вкусна и по полезна от тази,която попарвам и съхранявям във фризера.
Днес ще ви представя една моя авторска рецепта.
![]() |
Моят вкус/my taste/ |
Необходими продукти:
- пилешки гръбчета 3 броя
- сушена коприва 1 шепа
- сушени чери домати
- сушени пиперки
- сушени леко люти чушлета
- ориз /баланс/ 3 супени лъжици
- морков 1 брой
- пилешки бульон от гръбчетата
- пилешки бульон 1 кубче
- лук 2 глави
- кервиз една китка
- дръжки от магданоз
- черен пипер
- хималайска сол
- олио
- топла вода 2 литра
За застройката:
- жълтък 2 броя
- изцеден лимон 1 супена лъжица.
Приготвяне:
Сварете пилешките гръбчета в 2 литра вода.
Обезкостете и махнете кожи и кости.
Прецедете бульона.
В част от него задушете лук,морков.
Добавете останалата част от бульона,сушените коприва/стрита предварително/,доматчета,пиперка,подправките и сухия бульон.Следва ориза.
Супата варете до омекване на ориза.
Застройте.
При поднасяне наръсете с люто.
ДОБЪР АПЕТИТ !
![]() |
Моят вкус/my taste/ |
Моят вкус/my taste/
![]() |
Моят вкус/my taste/ |
Чудесна супа!Ммм..
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване