събота, 6 октомври 2018 г.

ПИЛЕШКА СУПА СЪС СУШЕНА КОПРИВА

Авторска рецепта.

Моят вкус/my taste/

Копривата е растение,много полезно за човешкия организъм.Използвана от дълбока древност,тя има доказани лечебни и профилактични свойства.
Сушената коприва е дълготрайна и пълноценна храна,която запазва качествата си за по-дълго време.
За себе си,аз се уверих,че сушената коприва е по вкусна и по полезна от тази,която попарвам и съхранявям във фризера.
Днес ще ви представя една моя авторска рецепта.

Моят вкус/my taste/

Необходими продукти:
  • пилешки гръбчета 3 броя
  • сушена коприва 1 шепа
  • сушени чери домати
  • сушени пиперки
  • сушени леко люти чушлета
  • ориз /баланс/ 3 супени лъжици
  • морков 1 брой
  • пилешки бульон от гръбчетата
  • пилешки бульон 1 кубче
  • лук 2 глави
  • кервиз една китка
  • дръжки от магданоз
  • черен пипер
  • хималайска сол
  • олио
  • топла вода 2 литра
За застройката:
  • жълтък 2 броя
  • изцеден лимон 1 супена лъжица.

Приготвяне:

Сварете пилешките гръбчета в 2 литра вода.
Обезкостете и махнете кожи и кости.
Прецедете бульона.
В част от него задушете лук,морков.
Добавете останалата част от бульона,сушените коприва/стрита предварително/,доматчета,пиперка,подправките и сухия бульон.Следва ориза.
Супата варете до омекване на ориза.
Застройте. 
При поднасяне наръсете с люто.
ДОБЪР АПЕТИТ !


Моят вкус/my taste/

Моят вкус/my taste/

Моят вкус/my taste/
Моят вкус/my taste/

Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.


2 коментара: