неделя, 7 октомври 2018 г.

БАНИЦА С ЯБЪЛКИ

Баница с ябълки, както се научихме да наричаме щрудел.
Един от най-приятните аромати през зимата,които внасят във всяка къща топлина и уют е ароматът на прясно изпечената баница с ябълки.
                                                                                  


Среща се в най-различни варианти.
Аз я приготвих така:

Необходими продукти:
  • ябълки 2 ч.ч
  • захар 1 ч.ч.
  • орехови ядки 1 ч.ч.
  • кори за баница 400г
  • канела 1 ч.л.
  • лимон изцеден 1 каф.л.+настърган за аромат
  • краве масло 125 г.
  • пудра захар за поръсване
Приготвяне:

Измийте ябълките,обелете ги  и смелете в блендер,а може и да ги настържете.
Смелете ябълките.Ореховите ядки също.
Смесете и добавете канела,захар,сок от лимон,настъргана кора от лимон.
Разгънете корите.Намажете една с масло,поставете втора върху нея.
В долния край на корите разположете ябълковата смес.
Върху нея сложете точилка и завийте на руло.
Съберете леко корите на точилката.
Освободете точилката.
В тава,постлана с хартия за печене, поставете първото руло.
По този начин завийте всички останали.
Намажете корите с останалото масло, с четчица.
Печете на фурна с вентилатор за около 40 минути на 180 градуса.
Поръсете готовата баница с пудра захар.



Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.


























Няма коментари:

Публикуване на коментар