вторник, 28 август 2018 г.

НАГЪНАТА БАНИЦА В КЕКСОВА ФОРМА






Това е обичайната баница с готови кори.Реших да нагъна корите като хармоника.Избрах да я изпека в малка, кексова форма с диаметър 20 см.По този начин плънката се намества помежду корите и баницата остава бухнала.










Необходими продукти:


  • 2 бр.точени кори,кръгли,с диаметър 60 см
  • 1 к.ч. олио
  • около 120 г  сирене
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1к.л. лъжичка сода за хляб








Разгъваме първата кора.Намазваме я с олио, с помощта на четчица.Натрошаваме сирене. 




Хващаме кората от единия край с двете ръце и я нагъваме.


Поставяме я в намазнената форма,върху хартия за печене.Втората кора поставяме по същия начин.Разбиваме яйцата.Смесваме със содата и прясното мляко.


Заливаме корите.


Печем на фурна на 200 градуса за 30 минути.



ДОБЪР АПЕТИТ !






Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.








Няма коментари:

Публикуване на коментар