Актуално за сезона.
Пухкав и наситен вкус на тиква,подходящ за почерпка и споделяне с близки и приятели.
Необходими продукти:
- тиква 300 г
- брашно 250 г
- яйца 4 бр.
- захар 150 г
- ванилия 1 бр.
- канела 1 ч.л.
- бакпулвер 1 бр.
- краве масло 180 г
- орехови ядки 160 г
- пудра захар за поръсване
Запечете ореховите ядки на сух тиган.
Охладете и смелете.
Сварете тиквата за около 10 минути.
Пюрирайте.
Изцедете водата.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.
Добавете масло,после пюрето от тиква,брашното,ядките.
Изсипете в кексова форма.
Печете на 170 градуса.
Поръсете с пудра захар.
МОЯТ ВКУС !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Чудесен сладкиш!Бих си хапнала с кафенцето!
ОтговорИзтриванеБлагодаря 🙂
ИзтриванеБлагодаря за рецептата! Усетих аромата на тиква , канела.масло и орехи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Бони😘
Изтриване