сряда, 3 октомври 2018 г.

СЛАДКИШ С ТИКВА

Актуално за сезона.
Пухкав и наситен вкус на тиква,подходящ за почерпка и споделяне с близки и приятели.


Необходими продукти:
  • тиква 300 г
  • брашно 250 г
  • яйца 4 бр.
  • захар 150 г
  • ванилия 1 бр.
  • канела 1 ч.л.
  • бакпулвер 1 бр.
  • краве масло 180 г
  • орехови ядки 160 г
  • пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:


Запечете ореховите ядки на сух тиган.
Охладете и смелете.
Сварете тиквата за около 10 минути.
Пюрирайте.
Изцедете водата.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.
Добавете масло,после пюрето от тиква,брашното,ядките.
Изсипете в кексова форма.
Печете на 170 градуса.
Поръсете с пудра захар.

МОЯТ ВКУС !










Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.


4 коментара: