събота, 29 септември 2018 г.

СЛАДКО-КИСЕЛА ТУРШИЯ

Тази туршия винаги се получава, благодарение на микса за сладко-кисел вкус,който се слага в нея.С маринатата,приготвена от фикса може да приготвите,както туршия от камби,така и от зелени домати,от моркови,цветно зеле,а защо не и мешана.


Необходими продукти:
  • цветно зеле
  • моркови
  • чушки върхари
  • чорбаджийски чушки
  • зелени домати
  • корнишони
  • кервиз
  • фикс пикант за сладко-кисел вкус
  • захар 150г
  • винен оцет 300 мл
  • вода 1750 мл

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се почистват измиват и подреждат в буркани.
Съдържанието на фикса са разбърква с 1750 мл вода,300 мл оцет и 150 г захар.Така получената смес се слага да заври 5 минути.
Сместа се изсипва върху подредените в буркани зеленчуци,след което бурканите се затварят  и се обръщат, с капачките надолу за 10 минути.
Затворените буркани не се нуждаят от стерилизация.
Те се прибират и съхраняват на тъмно и хладно място.
Този фикс ми стигна за тези два буркана. 


Моят вкус /my taste/
ДОБЪР АПЕТИТ !

Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар