вторник, 20 ноември 2018 г.

АРОМАТНА КАША ОТ ПРЕСНИ ПЕЧУРКИ ,СУШЕНИ МАНАТАРКИ И ПРАЗ

ДИСКРЕТЕН ВКУС !

С отличен вкус,вкусови качества и хранителна стойност - това е манатарката.Опитах вкуса и, благодарение на това,че приятел ми изпрати сушените манатарки.Интересно е, да се знае,че преди употреба МАНАТАРКИТЕ се накисват, около 10-15 минути в топла вода.Готовият бульон от тях се ползва после при приготвянето на кашата.
Манатарките притежават дълбок и наситен вкус,който доминира в супи и сосове.
Днес аз реших да ги ползвам при приготвяне на каша от гъби, на основата на сос велуте,но с добавка на праз.
Необходими продукти:
  • пресни печурки 400 г
  • сушени манатарки 1 с.л.
  • праз 1/3 от него
  • брашно 3 с.л.
  • бульона от накисването на манатарките
  • вода ,количество по преценка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • люспи лют пипер
  • стръкче магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Накисваме манатарките за около 15 минути в топла вода.Отцеждаме манатарките.
Нарязваме печурките на резени и попарваме /бланшираме/.Нарязваме праза,
задушаваме го в зехтин,добавяме брашното и разбъркваме.
Прибавяме печурките,манатарките,буьончено и вода, колкото е необходимо.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
При поднасяне поръсваме с черен пипер,люспи лют пипер и стръкче магданоз.
МОЯТ ВКУС !



Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".

Няма коментари:

Публикуване на коментар