сряда, 14 ноември 2018 г.

ЗАПЕКАНКА С КАРФИОЛ,КАЙМАК И СУСАМ

Един мой,доста успешен експеримент.





Продуктите :
  • карфиол/цветно зеле/ 600 г
  • каймак 200 г продукт,който закупих от Турция /за заместител може заквасена сметана/
  • яйца 4 бр.
  • брашно 1 к.ч.
  • бакпулвер 10 г
  • топено сиренце ементал 1 триъгълниче
  • кашкавал тостерен 30 г за поръсване
  • сусам за поръсване
  • сол
  • масло 20-30 г
  • черен пипер 1 к.л.
Как да я приготвим ?

Нарязвам карфиола на розички и попарвам за минути в подсолена вода.Изваждам с решетъчна лъжица и отцеждам.Нарязвам.Намазвам стените и дъното на тавичка,в която ще пека запеканката.Нареждам карфиола,посолявам със сол и черен пипер,запичам 15 минути.През това време разбивам яйцата,каймака.Добавям брашно,бакпулвер,сол,топеното сирене и част от кашкавала.Обърквам.Щом се е запекло цветното зелето заливам с разбитата смес.Настъргвам останалия кашкавал.Поръсвам със сусам.Слагам във фурната и пека за 15 минути на фурна с вентилатор.Поднасям с краставичка.
МОЯТ ВКУС!





Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".

2 коментара: