Продукти:
- Месо от бут около килограм
- лук 2 глави
- гъби печурки 7.8 броя
- топено сирене ементал 3,4 триъгълничета
- риган
- сол
- черен пипер
- мащерка
- олио
- кубче телешки бульон
- бира 1ч.ч.
- кашкавал за отгоре
- брашно 1 ч.л.
- картофи 5,6 бр.
- гъби 2 бр.
За това руло най-добре е да изберете цяло парче,но аз не разполагах.
Всяко месце начуках добре от двете страни,посолих със сол и черен пипер,поръсих риган.Наредих едно до друго върху разрязан плик за печене на месо.
В тиган с малко мазнина задуших лука,добавих гъбите,които предварително бях нарязала и мащерка,както сол и черен пипер.
Тази смес разстелих върху месото.
Нарязах топеното сиренце на парченца и нахвърлих отгоре.
Завих на руло и завързах двата му края ,като бонбон.
С конец обвих цялото руло и сложих в йенска тенджера,в която предварително бях сложила 1 ч.ч.бира и 1 ч.ч вода,както и кубче телешки бульон.Сетих се и за картофки хвърлих няколко ,както и две гъбки.Затворих с капак и пеках 1 час.
След това махнах опаковката и поръсих рулото с настърган кашкавал.
Запеках 10 минути.
Направих и едно бързо сосче.В мазнината,в която пържих гъбите,сложих брашно и от соса ,останал от печенето сгъстих.При поднасяне полях рулото.
Получи се много вкусно.
МОЯТ ВКУС!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар