понеделник, 15 октомври 2018 г.

РУЛО ОТ СВИНСКИ БУТ


Продукти:
  • Месо от бут около килограм
  • лук 2 глави
  • гъби печурки 7.8 броя
  • топено сирене ементал 3,4 триъгълничета
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио
  • кубче телешки бульон
  • бира 1ч.ч.
  • кашкавал за отгоре
  • брашно 1 ч.л.
  • картофи 5,6 бр.
  • гъби 2 бр.
Приготвяне:

За това руло най-добре е да изберете цяло парче,но аз не разполагах.
Всяко месце начуках добре от двете страни,посолих със сол и черен пипер,поръсих риган.Наредих едно до друго върху разрязан плик за печене на месо.
В тиган с малко мазнина задуших лука,добавих гъбите,които предварително бях нарязала и мащерка,както сол и черен пипер.
Тази смес разстелих върху месото.
Нарязах топеното сиренце на парченца и нахвърлих отгоре.
Завих на руло и завързах двата му края ,като бонбон.
С конец обвих цялото руло и сложих в йенска тенджера,в която предварително бях сложила 1 ч.ч.бира и 1 ч.ч вода,както и кубче телешки бульон.Сетих се и за картофки хвърлих няколко ,както и две гъбки.Затворих с капак и пеках 1 час.
След това махнах опаковката и поръсих рулото с настърган кашкавал.
Запеках 10 минути.
Направих и едно бързо сосче.В мазнината,в която пържих гъбите,сложих брашно и от соса ,останал от печенето сгъстих.При поднасяне полях рулото.
Получи се много вкусно.
МОЯТ ВКУС!








ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар