сряда, 3 октомври 2018 г.

ПОПСКА ЯХНИЯ


Продукти:
  • свинско месо от бут 700 г
  • сушени сини сливи 15 бр.
  • доматено пюре 2 суп.л.
  • лук 1 кг
  • чесън 3 глави
  • брашно 2 суп.л.
  • сухи чорбаджийски чушки  4.5 бр.
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер на зърна
  • дафинов лист
  • вино 1ч.ч.
Приготвяне:

Запечатайте месото от двете страни.
Прибавете топла вода около литър,черен пипер,сол,дафинов лист и варете в тенджера под налягане, или друга/на мен ми отне 15 минути/.
Прецедете бульона,добавете виното.
Нарежете лука на полумесеци и задушете,заедно със скилидките чесън.
Добавете брашното,червен пипер и доматено пюре.
Следва бульона,солта,сливите и няколко сухи чушлета.
Гответе още 10-15минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право



Няма коментари:

Публикуване на коментар