Продукти:
- свинско месо от бут 700 г
- сушени сини сливи 15 бр.
- доматено пюре 2 суп.л.
- лук 1 кг
- чесън 3 глави
- брашно 2 суп.л.
- сухи чорбаджийски чушки 4.5 бр.
- олио
- сол
- червен пипер
- черен пипер на зърна
- дафинов лист
- вино 1ч.ч.
Запечатайте месото от двете страни.
Прибавете топла вода около литър,черен пипер,сол,дафинов лист и варете в тенджера под налягане, или друга/на мен ми отне 15 минути/.
Прецедете бульона,добавете виното.
Нарежете лука на полумесеци и задушете,заедно със скилидките чесън.
Добавете брашното,червен пипер и доматено пюре.
Следва бульона,солта,сливите и няколко сухи чушлета.
Гответе още 10-15минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар